Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Στην πρώτη θέση το Android στην αγορά κινητών τηλεφώνων στις ΗΠΑ.


Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της comScore για πρώτη φορά το λειτουργικό σύστημα Android της Google καταλαμβάνει την πρώτη θέση στην αγορά κινητών τηλεφώνων στις Η.Π.Α. ενώ η Microsoft συνεχίζει να χάνει έδαφος. Συγκεκριμένα το Android σημείωσε αύξηση τους τρεις τελευταίους μήνες του 2010 κατά 7.7% φτάνοντας το 32.1% τον Ιανουάριο ενώ η RIM έπεσε στο 30.4%, κατά 5.4%. Η Apple έμεινε σταθερή στην τρίτη θέση.

Τα λειτουργικά συστήματα για κινητά τηλέφωνα της Microsoft έπεσαν και αυτά κατά 1.7% στο 8% της αγοράς των Η.Π.Α.

Είναι τα πρώτα στοιχεία που έρχονται για την κυκλοφορία των Windows Phone 7, τα οποία κυκλοφόρησαν στην αγορά τον Νοέμβριο, ενώ η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει ακόμα επίσημα νούμερα πωλήσεων.

Όπως το TheRegister σημειώνει μέσα στο χρονικό διάστημα της έρευνας είναι και οι ημέρες των Χριστουγέννων, δηλαδή η καλύτερη εποχή από άποψης πωλήσεων του χρόνου. Οι επιδόσεις των Windows Phone 7 δείχνουν πως μάλλον δεν προκάλεσαν αίσθηση στην αγορά αν κι η Microsoft μπορεί δικαίως να αντιτείνει πως αυτό οφείλεται στις λίγες (σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό) συσκευές που κυκλοφόρησαν εκείνη την περίοδο.

Ο συνολικός αριθμός των κατασκευαστών με τους οποίους συνεργάζεται η Microsoft είναι μόλις 5 και κάθε μία από αυτές τις εταιρείες διαθέτει λίγες συσκευές. Πρόκειται για τις HTC, Samsung, LG, Asus και Dell.

Tέλος δεν θα ήταν άστοχο να θεωρήσει κανείς ως αφετηρία μεριδίου αγοράς για τα Windows Phone 7 το 0% αφού είναι ένα τελείως διαφορετικό προϊόν από τον προκάτοχο του.


Πηγή: TheRegister.co.uk  [via]

Read more: TECH&TECH: Στην πρώτη θέση το Android στην αγορά κινητών τηλεφώνων στις ΗΠΑ. http://www.techandtech.gr/2011/03/android_09.html#ixzz1G7a5SyX6

Δεν υπάρχουν σχόλια: