Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Apple: Τον Σεπτέμβριο η διάθεση του iOS 5;



Δημοσίευμα της ιστοσελίδας TechCrunch θέλει την Apple να καθυστερεί την διάθεση του λειτουργικού συστήματος iOS 5 μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2011, κίνηση που σύμφωνα με τις πηγές της ιστοσελίδας ενδεχόμενα συσχετίζεται και / ή συμπέσει με την παρουσίαση ενός νέου, iPad 3.

Μία τέτοια αλλαγή θα έσπαγε τον «κύκλο ανάπτυξης και διάθεσης» των σημαντικών εκδόσεων του iOS. Συνήθως, οι πληροφορίες για τις νέες εκδόσεις του δημοφιλούς mobile λειτουργικού συστήματος βλέπουν το φως της δημοσιότητας την περίοδο Φεβρουαρίου – Μαρτίου, η πρώτη έκδοση παρουσιάζεται μαζί με την επόμενη έκδοση του iPhone τον Ιούνιο του έτους, και τελικά το λογισμικό διατίθεται στο κοινό την ημέρα που ξεκινούν οι πωλήσεις του νέου iPhone.

Σύμφωνα με το TechCrunch, το νέο iOS 5:
  1. Θα διατεθεί στο κοινό το φθινόπωρο του 2011 και θα αποτελεί σημαντική αναθεώρηση του λειτουργικού συστήματος.
  2. Θα μπορούσε να παρουσιαστεί ενδελεχώς στο επερχόμενο WWDC
  3. Η διάθεσή του θα μπορούσε να συμπέσει με την παρουσίαση ενός νέου τύπου iPad
  4. Το νέο λειτουργικό θα είναι «χτισμένο» με γνώμονα το «σύννεφο», και θα μπορούσαμε να δούμε την Apple να παρουσιάζει αρκετές νέες cloud υπηρεσίες για να το εκμεταλλευθεί.
  5. Μία από τις υπηρεσίες αυτές ενδέχεται να είναι η υπηρεσία Music Locker
  6. Πολλές από τις cloud υπηρεσίες θα συζητηθούν αρκετά στο WWDC που θα λάβει χώρα τον Ιούνιο
  7. Ένα από τα cloud συστατικά του λογισμικού θα είναι, πιθανά, η δυνατότητα εντοπισμού φίλων και συγγενών (location-based service)
  8. To OS X Lion, το desktop λειτουργικό σύστημα της Apple, προετοιμάζεται να παρουσιαστεί το καλοκαίρι και ενδέχεται να ενσωματώνει αρκετά από τα νέα cloud συστατικά που θα δούμε στο iOS5.

Αν και η άφιξη ενός νέου τύπου iPad που δεν θα αντικαθιστά το νέο iPad 2 μα θα αποτελεί προσθήκη στην σειρά των tablet συσκευών της Apple ακούγεται σίγουρα ως ελκυστική είδηση, οφείλουμε να τονίσουμε πως το TechCrunch δεν είναι ιδιαίτερα ακριβής πηγή πληροφοριών σε ότι έχει να κάνει με τον κόσμο της Apple. Να θυμίσουμε ότι σε διάστημα λιγότερο της μίας εβδομάδας από την παρουσίαση του πρώτου iPad τον Ιανουάριο του 2010, η ιστοσελίδα είχε αναφέρει πως η Apple εργαζόταν ήδη πάνω σε ένα δεύτερο tablet που θα «έτρεχε» το Mac OS X λειτουργικό σύστημα και θα γινόταν διαθέσιμο στο ευρύ κοινό μέσα στο 2010 - μια συσκευή που ωστόσο δεν παρουσιάστηκε ποτέ.[via]

Read more: TECH&TECH: Apple: Τον Σεπτέμβριο η διάθεση του iOS 5;

Δεν υπάρχουν σχόλια: