Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2011

hackers δημιούργησαν ψεύτικο Android Market Security Toolandroidvirus
Πρόσφατα είχαμε γράψει για το security tool που δημιούργησε η Google, για συσκευές που είχαν μολυνθεί από το malware DroidDream, το οποίο φαίνεται ήδη να εκμεταλλεύονται οι hackers προς όφελός τους.
Η Symantec, γνωστή από το Norton Antivirus, εντόπισε μια εφαρμογή με όνομα “Android Market Security Tool” που υποτίθεται ότι είναι το update που κυκλοφόρησε η Google. Στην πραγματικότητα όμως η συγκεκριμένη εφαρμογή αποτελεί προϊόν κάποιων επίδοξων hackers οι οποίοι χρησιμοποίησαν το όνομα της κανονικής εφαρμογής και δημιούργησαν μια δικιά τους η οποία αντί να καθαρίζει το κινητό του χρήστη από το malware DroidDream, στέλνει μαζικά sms σε ένα απομακρυσμένο server.
Η εταιρία ακόμη αναλύει τον κώδικα της εφαρμογής η οποία βρέθηκε σε ένα κινέζικο market. «Αυτό που σοκάρει είναι ότι ο κώδικας της εφαρμογής βασίζεται σε ένα project της ίδιας της Google» αναφέρει ο Mario Ballano, ειδικός της Symantec.

Αξιοσημείωτο είναι να αναφέρουμε ότι το update που είχε κυκλοφορήσει η Google καθαρίζει μεν την μολυσμένη συσκευή δεν διορθώνει όμως το κενό ασφαλείας στο Android, όπως είχε αναφέρει και ο Timothy Armstrong, ειδικός της Karspesky Lab.
[via[via]

Read more: TECH&TECH: hackers δημιούργησαν ψεύτικο Android Market Security Tool http://www.techandtech.gr/2011/03/hackers-android-market-security-tool.html#ixzz1GJzkI5MV

Δεν υπάρχουν σχόλια: