Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

iPad: Εκατομμύρια πωλήσεις, αλλά με αρκετά προβλήματα αγοράς



Το iPad 2 μπορεί να ξεκινησε τις πωλησεις του (sell out) πριν δέκα περίπου ημέρες, δυστυχώς όμως το όλο πράγμα τείνει να μετατραπεί σε φιάσκο καθως αποδεικνύεται οτι ενω οι φίλοι της Αpple δεν εχουν πλεον την δυνατοτητα να αγορασουν συντομα ενα iPad 2, κάποιοι απατεωνες έχουν προμηθευτεί αρκετές συσκευές τις οποίες επιχειρούν να πουλήσουν με τεράστιο κέρδος.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με μαρτυρίες σε δεκάδες sites/blogs στο Internet, όσοι έκαναν τις παραγγελίες τους online, λίγες ώρες μετά την επίσημη έναρξη των πωλήσεων του iPad 2, εξακολουθούν να περιμένουν και μαλλον οπως δειχνουν τα πραγματα, δεν θα μπορεσουν να παραλαβουν τις συσκευές τους πριν περάσουν 2-5 εβδομάδες.

Μήπως υπάρχουν όμως κάποια μέτρα που θα μπορούσε να είχε λάβει η Apple για να διορθώσει - τουλάχιστον τώρα την όλη κατάσταση; Κατά τη γνώμη μας θα μπορούσε να υπήρχε:
  • Πιο αυστηρή επιβολή του περιορισμού των πωλήσεων σε ένα ή δύο iPad ανά πελάτη.
  • Εάν η παραγγελία γίνει από το Apple Store online, να επιτρέπεται ο ενδιαφερόμενος να αγοράζει δύο iPad, μονο την ιδια στιγμή. Εφόσον υπάρχουν τα στοιχεία της πιστωτικής κάρτας άλλωστε, κάτι τέτοιο είναι εύκολο να επιτευχθεί.
  • Το ίδιο θα πρέπει να ισχύσει και για όσους θα αγοράσουν απο Αpple stores. Δυο μόνο iPad ανα πελάτη και υποχρεωτικά μέσω πιστωτικής κάρτας ώστε να μην μπορούν να επιστρέψουν αργότερα για επιπλέον αγορα με μετρητά.[via]

Read more: TECH&TECH: iPad: Εκατομμύρια πωλήσεις, αλλά με αρκετά προβλήματα αγοράς http://www.techandtech.gr/2011/03/ipad_22.html#ixzz1HKz248ft

Δεν υπάρχουν σχόλια: