Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Κολλάνε οι καινούριοι Mac υπό πίεση;

Κολλάνε οι καινούριοι Mac υπό πίεση;

Παράπονα στο forum της Apple για πάγωμα των νέων MacBook Pro σε full load.
Μια μακρά συζήτηση έχει ξεκινήσει στο forum της Apple, αποκαλύπτοντας ένα πρόβλημα που εντοπίζεται στα καινούρια μοντέλα MacBook Pro, τα οποία βασίζονται στην αρχιτεκτονική "Sandy Bridge" της Intel. Συγκεκριμένα, ορισμένοι χρήστες αναφέρουν πως, όταν έχουν ανοικτές απαιτητικές εφαρμογές που καταναλώνουν πολλούς πόρους του συστήματος, το laptop έχει την τάση να "παγώνει", αφού προηγουμένως έχει ανεβάσει πολύ υψηλή θερμοκρασία.
Χαρακτηριστική είναι η περιγραφή ενός χρήστη που χρησιμοποιεί πρόγραμμα virtualization (συγκεκριμένα το Fusion), και ο οποίος βλέπει ότι το laptop φτάνει και ξεπερνά τους 90 βαθμούς θερμοκρασίας, και κατόπιν αυτού το σύστημα, επί της ουσίας παγώνει, καθώς ανταποκρίνεται μετά βίας στις εντολές του.
Αναφέρεται ότι η πηγή του προβλήματος έχει εντοπιστεί αφενός μεν στους drivers του υποσυστήματος γραφικών και αφετέρου στο σύστημα διαχείρισης ενέργειας. Μάλιστα έχει ανοίξει και σχετική σελίδα Wiki γύρω από το συγκεκριμένο θέμα, το οποίο έχει υποπέσει στην αντίληψη της Apple και, λογικά, έχει δρομολογηθεί η διαδικασία της επίλυσής του.

Πηγή: MacRumors[via]

Read more: TECH&TECH: Κολλάνε οι καινούριοι Mac υπό πίεση; http://www.techandtech.gr/2011/03/mac.html#ixzz1HKxXlmmy

Δεν υπάρχουν σχόλια: