Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Microsoft -Αφήνει ελεύθερο πεδίο σε Apple και Google



Η Microsoft, η οποία παραμένει η μεγαλύτερη εταιρεία λογισμικού στον κόσμο, δεν θα κυκλοφορήσει -προς το παρόν- ανταγωνιστικό προϊόν έναντι της Apple και της Google σε ό,τι αφορά τις ταμπλέτες. Αυτή η πληροφορία έγινε γνωστή στο πρακτορείο Bloomberg από ανθρώπους που φαίνεται να έχουν γνώση του στρατηγικού πλαισίου της εταιρείας.

Οι δοκιμές για μια νέα έκδοση των Windows θα αρχίσουν στο τέλος αυτού του έτους, σύμφωνα με την ίδια πηγή, η οποία δεν δέχθηκε να κατονομαστεί, λόγω του ότι τα σχέδια δεν έχουν δημοσιοποιηθεί ή ανακοινωθεί επισήμως.

Η Microsoft εργάζεται προς την ενημέρωση των Windows 7, σε κάτι το οποίο θα είναι περισσότερο φιλικό προς τις οθόνες αφής και τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Προφανώς, αυτό το λειτουργικό σύστημα θα προορίζεται για τις ταμπλέτες τις Microsoft, η οποία πρέπει να καλύψει τεράστιο κενό σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, πριν οι ταμπλέτες της Google και της Αpple αποκτήσουν ανεπανόρθωτο προβάδισμα.

Εάν η Microsoft κάνει το νέο "ντεμπούτο" της το 2012, τότε μάλλον θα έχει να αντιμετωπίσει τα τρίτης γενιάς iPad και τις δεύτερες ή τις τρίτες εκδόσεις των Android ταμπλετών. 

Το σίγουρο πάντως είναι πως αυτή η αγορά τελειωμό δεν έχει, αφού, σύμφωνα με τα στατιστικά της εταιρείας In-Stat, ο ανταγωνισμός θα εκτιναχθεί στα ύψη με, ήδη, 100 σχέδια για ταμπλέτες να έχουν ήδη καταχωρηθεί.[via]

Read more: TECH&TECH: Microsoft -Αφήνει ελεύθερο πεδίο σε Apple και Google http://www.techandtech.gr/2011/03/microsoft-apple-google.html#ixzz1G19Daz95

Δεν υπάρχουν σχόλια: