Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Νέο template για εφαρμογές-περιοδικά σύντομα στο Xcode (;)

Σύμφωνα με νέο δημοσίευμα η Apple σκοπεύει να συμπεριλάβει ένα νέο template που θα απευθύνεται σε εφαρμογές-περιοδικά στην επόμενη αναβάθμιση του Xcode. Οι εφαρμογές που κυκλοφορούν στο App Store πρέπει να ακολουθούν μερικές συγκεκριμένες οδηγίες (Human Interface Guidelines) ως προς την εμφάνιση και τη συμπεριφορά τους έτσι ώστε να προσφέρουν ένα ενιαίο UI στον χρήστη. Η Apple έχει συμπεριλάβει στο Xcode μερικά τέτοια template για να διευκολύνει τους developers.
Σύμφωνα, λοιπόν, με πληροφορίες η Apple σκοπεύει να δημιουργήσει ένα τέτοιο template για εφαρμογές-περιοδικά έτσι ώστε να λύσει τα προβλήματα ασυνέπειας που υφίστανται αυτή τη στιγμή σε εφαρμογές όπως Project, The Daily, The Economist κτλπ. Μια τέτοια κίνηση θα βελτιώσει κατά πολύ το σύστημα in-app συνδρομών και θα ωθήσει ακόμα περισσότερο τη δημιουργία εφαρμογών-περιοδικών. Για παράδειγμα, φανταστείτε κάποιον που γράφει και σχεδιάζει ένα κόμικ αλλά δεν μπορεί να το πουλήσει στην Marvel ή στην DC. Μια εύκολη λύση θα ήταν η επικοινωνία με κάποιον developer και η χρησιμοποίηση του εν λόγω template για την κυκλοφορία του κόμικ μέσω του iTunes Store.
Η ενσωμάτωση του νέου αυτού template αναμένεται μέχρι το τέλος του χρόνου αν και δεν έχει επιβεβαιωθεί κάτι ακόμα.

Read more: TECH&TECH: Νέο template για εφαρμογές-περιοδικά σύντομα στο Xcode (;) http://www.techandtech.gr/2011/03/template-xcode.html#ixzz1GeHmu4kC

Δεν υπάρχουν σχόλια: