Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Δημιουργία video-ringtones στο iPhone

Apple

Μια νέα πατέντα που έχει καταθέσει η Apple, δείχνει πως η εταιρεία αναπτύσσει μια εφαρμογή, η οποία θα δημιουργεί βίντεο ήχους κλήσης, γνωστά κι ως «video ringtones». Το όνομά της είναι Dynamically Generated Ring Tones και δίνει τη δυνατότητα στο iPhone να επεξεργάζεται, να «κόβει» και να «ράβει» βίντεο και ήχους από διαφορετικές πηγές, δημιουργώντας τελικά ένα μοναδικό βίντεο που θα πάρει τη θέση των παλαιών ringtones. Το frame rate αυτών των βίντεο, αναμένεται να φτάνει τα 150 frames per second.

Πιο συγκεκριμένα, ο χρήστης θα έχει τη δυνατότητα να αυξομειώσει την ταχύτητα της εικόνας και του ήχου, να ενσωματώσει φωτογραφίες, 2D και 3D animations, και να τα τροποποιήσει ανάλογα με το ρυθμό της μουσικής που έχει επιλέξει.

Η εφαρμογή επίσης, μπορεί να αλλάξει τα χαρακτηριστικά του βίντεο, ανάλογα με το ρυθμό της μουσικής που έχουμε επιλέξει, ακολουθώντας για παράδειγμα το χαρακτηριστικό ήχο του τύμπανου, το οποίο δίνει το ρυθμό και με βάση αυτό, να αναπροσαρμόσει τα frames. Εικόνα και ήχο θα μπορεί να επιλέξει ο χρήστης από αυτούς που έχει ήδη στη συσκευή του.

Δεν είναι ακόμα γνωστό σε ποιο iOS θα δούμε την εν λόγω εφαρμογή, το σίγουρο όμως είναι ότι θα κάνει τη διαφορά και θα κερδίσει τον προεπιλεγμένο ήχο κλήσης των iPhone που ακούμε συνήθως. [via]

Read more: TECH&TECH: Δημιουργία video-ringtones στο iPhone http://www.techandtech.gr/2011/03/video-ringtones-iphone_14.html#ixzz1GeKqDWHJ

Δεν υπάρχουν σχόλια: