Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Android: Νέες δυνατότητες ασφαλείας


Η Google, έχει πραγματοποιήσει μερικές αλλαγές στην εφαρμογή Google Device Policy προσθέτοντας πλέον τρεις νέες δυνατότητες, βοηθώντας τους χρήστες Android να διασφαλίσουν τα δεδομένα στις συσκευές τους.

  • Remote Location: Κάθε συσκευή η οποία τρέχει την έκδοση Android 2.2 και μεταγενέστερη, μπορεί να εντοπιστεί μέσω του συστήματος GPS αλλά και να καλέσει για να «χτυπήσει» η συσκευή απομακρυσμένα με τον προκαθορισμένο ήχο κλήσης. Επιπλέον μπορεί απομακρυσμένα να γίνει επαναφορά του PIN ή του κωδικού ασφαλείας.
  • Data Encryption: Το Android 3.0 εισήγαγε την κρυπτογράφηση δεδομένων και τώρα οι χρήστες του Google Apps Device Policy έχουν την δυνατότητα να κρυπτογραφήσουν τα δεδομένα τους απομακρυσμένα, εφόσον η εφαρμογή είναι ήδη εγκατεστημένη στην συσκευή.
  • Google Apps Lookup: Μια εντελώς καινούργια εφαρμογή επιτρέποντας τους χρήστες να αναζητήσουν και να επικοινωνήσουν άλλους μέσω από την παγκόσμια λίστα διευθύνσεων του Google Apps

Αυτές οι δυνατότητες είναι πολύ χρήσιμες για τους επιχειρηματικούς χρήστες τουλάχιστον, αλλά υπάρχει ενδιαφέρον για να είναι διαθέσιμες και στο μέλλον σε χρήστες που δεν θα κάνουν χρήση του Google Apps στην συσκευή τους. [via]

Read more: TECH&TECH: Android: Νέες δυνατότητες ασφαλείας

Δεν υπάρχουν σχόλια: