Σάββατο 23 Απριλίου 2011

Δεν κινδυνεύει η συνεργασία Apple-Samsung



Στην αρχή, μάθαμε ότι η Apple έκανε μήνυση στη Samsung, κατηγορώντας την ότι αντιγράφει τα iPhone και iPad. Μετά αναρωτηθήκαμε τι επιπτώσεις θα έχει αυτό στη μακρόχρονη συνεργασία των δύο εταιρειών. Τελικά, έρχεται ο Tim Cook να ξεκαθαρίσει την κατάσταση.

Ο εκτελών χρέη CEO στην Apple επιχείρησε να υποβαθμίσει τη σημασία της μήνυσης, λέγοντας ότι αυτή έχει ως στόχο το mobile τμήμα της Samsung και όχι το σύνολο της εταιρείας. Έτσι, σύμφωνα με την Apple τουλάχιστον, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να σταματήσει η Samsung την παροχή hardware για το iPhone και το iPad.

Επιπλέον, ο Cook προσπάθησε να αναδείξει το φιλειρηνικό προφίλ της Apple, λέγοντας ότι η εταιρεία ξεκίνησε διαπραγματεύσεις με τη Samsung και κατέθεσε μήνυση μόνο όταν εξαντλήθηκαν όλα τα περιθώρια φιλικής συνεννόησης.

Βέβαια, οι κακεντρεχείς θα υποστηρίξουν ότι η διαπραγματευτική στάση της Apple ήταν του τύπου "Γεια σας. Διαπιστώσαμε ότι το Galaxy Tab μοιάζει με το iPad. Οπότε, μας αντιγράφετε. Θα τα πούμε στα δικαστήρια". Αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία...

Πηγή   [via]


Read more: TECH&TECH: Δεν κινδυνεύει η συνεργασία Apple-Samsung

Δεν υπάρχουν σχόλια: