Κυριακή 3 Απριλίου 2011

κερδίζει τον τίτλο του μικρότερου και ελαφρύτερου netbook




Με μέγεθος μόλις 10 ίντσες, κάτι δηλαδή αντίστοιχο με ένα κινητό τηλέφωνο, το νέο netbook eCafe άνετα κερδίζει τον τίτλο του μικρότερου και ελαφρύτερου netbook που κατασκευάστηκε ποτέ. Ναι, φαίνεται μικρό στο μάτι, όμως δεν συμβαίνει το ίδιο και με τις δυνατότητές του.
Το eCafe βασίζεται σε λειτουργικό Linux. Διαθέτει ARM Cortex A8 chip, 3 θύρες USB, θύρα ethernet, εξόδους για μικρόφωνο και ηχεία, card reader, αλλά και θύρα HDMI για να παρακολουθεί κανείς ταινίες και videos απευθείας στην τηλεόρασή του. Έρχεται ενισχυμένο με πολλές χρήσιμες εφαρμογές, ολοκληρωμένη σουίτα γραφείου συμβατή με το Microsoft® Office, audio και video player, σύστημα instant messaging, αλλά και εφαρμογές διαχείρισης των λογαριασμών σας στα κοινωνικά δίκτυα και συγχρονισμό των αρχείων με τον βασικό σας υπολογιστή.
Κυκλοφορεί σε 2 εκδόσεις: στο απλούστερο Slim HD και το πιο ενισχυμένο EX HD, το οποίο διαθέτει αυτονομία μπαταρίας 13 ωρών! Όσο για τις τιμές, σύμφωνα με την κατασκευάστρια Hercules, θα κυμανθούν στα $300 και $350 αντίστοιχα.[via]

Read more: TECH&TECH: κερδίζει τον τίτλο του μικρότερου και ελαφρύτερου netbook

Δεν υπάρχουν σχόλια: