Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011


OCT
15

Google- πανηγυρίζει για την απήχηση του Android



Η Google πανηγυρίζει για την απήχηση του Android


Μιλώντας σε σύνοδο με οικονομικούς αναλυτές σχετικά με τα αποτελέσματα της Google στο τρίτο τρίμηνο του 2011, ο ισχυρός άνδρας της εταιρείας Larry Page δεν παρέλειψε να κάνεις εκτενείς αναφορές στο mobile κομμάτι του ομίλου και δη στο Android.

Σύμφωνα με τον Larry Page μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν ενεργοποιηθεί 190 εκατομμύρια συσκευές με Android. Εν τω μεταξύ, τα έσοδα από το mobile κομμάτι της εταιρείας υπερδιπλασιάστηκαν φέτος σε σχέση με πέρσι και ξεπέρασαν τα 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Το νούμερο γίνεται ακόμα πιο εντυπωσιακό αν αναλογιστεί κανείς ότι η Google διαθέτει δωρεάν το Android και τα μόνα της έσοδα προέρχονται αποκλειστικά από διαφημίσης. Σημειωτέον ότι η Google δεν παίρνει ποσοστό από τις επί πληρωμή εφαρμογές στο Android Market, σε αντίθεση με την Appleπου κρατά το 30%.

Επίσης, ο Page δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για το Android 4.0 Ice Cream Sandwich. "Δε θα πιστεύετε τι καταφέραμε να κάνουμε σε αυτή την έκδοση", είπε ο CEO της Google στους παριστάμενους. Επί τη ευκαιρία, έγινε γνωστό ότι το event της Google με τη Samsung, όπου θα ανακοινωθεί η νέα έκδοση του λειτουργικό και το Samsung Nexus Prime, θα λάβει χώρα στις 19 Οκτωβρίου στο Χονγκ Κονγκ. Υπενθυμίζεται ότι η εκδήλωση αυτή είχε αναβληθείλόγω του θανάτου του Steve Jobs.
Πηγή: neowin
via-more

Δεν υπάρχουν σχόλια: