Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Το Google+, διαθέτει πλέον έως και 62 εκατ. χρήστες, προσθέτοντας 625.000 την ημέρα (έκθεση)


undefined
Ο Paul Allen, ένας παρατηρητής του Google+, του οποίου οι εκτιμήσεις για το κοινωνικό δίκτυο, έχουν αποδειχθεί ακριβείς στο παρελθόν, ισχυρίζεται ότι η ιστοσελίδα έχει πλέον κάπου στα 62 εκατομμύρια χρήστες, ενώ προσθέτονται καθημερινά κάπου στους 625.000 χρήστες. Ο ίδιος, υποστηρίζει ότι η εν λόγω αύξηση των νούμερων οφείλεται σε μία πληθώρα αιτιών όπως τα διαφημιστικά, η συμμετοχή επωνύμων, οι εγγραφές από τα Android τηλέφωνα κτλ.

Ο Allen, ιδρυτής της Ancestry.com, χρησιμοποιεί μια ασυνήθιστη προσέγγιση για να καταλήξει στις εκτιμήσεις του: Ο ίδιος και το επιτελείο του τρέχουν μια σειρά αναζητήσεων σχετικά με τα επώνυμα των χρηστών, τα οποία και παρακολουθούν από τον Ιούλιο και στη συνέχεια υπολογίζουν το μέγεθος του δικτύου.

Με το ρυθμό αυτό, ο Allen γράφει στον λογαριασμό του στο G+, πως το δίκτυο είναι πιθανό να φτάσει τους 100 εκατ. χρήστες μέχρι τις 25 Φεβρουαρίου του 2012 και τους 200 εκατομμύρια χρήστες μέχρι τις 3 Αυγούστου. Με αυτή τη δυναμική, είναι πιθανό να δούμε τους χρήστες του, τελικά να φθάνουν τους 300 εκατομμύρια.

Στα νούμερα που υποδεικνύει ο παρατηρητής, ωστόσο, δεν αναφέρονται το ποσοστό αυτών που αποτελούν και τους ενεργούς χρήστες. Το Experian Hitwise, διαπίστωσε ότι και αυτό το ποσοστό αυξάνεται, αποτελώντας όμως, μόνο ένα μικρό μέρος της βάσης του G+. To Hitwise ανακάλυψε πως οι συνολικές επισκέψεις στο δίκτυο έφτασαν τα 9,4 εκατομμύρια την εβδομάδα που έκλεισε στις 17 Δεκεμβρίου.

Αριθμός που υποδηλώνει, μία ξεκάθαρη αύξηση από την αντίστοιχη εβδομάδα του Νοεμβρίου, που κυμαινόταν στις 7,2 εκατ. επισκέψεις, αλλά ακόμα χαμηλότερη από εκείνη στις 24 Σεπτεμβρίου που είχε δει 15 εκατομμύρια και ήταν η εβδομάδα που είχε ανοίξει τις πύλες του για το ευρύ κοινό.

Η τελευταία επίσημη ανακοίνωση για το G+, ήρθε από τα χείλη του CEO, Larry Page, ο οποίος είχε αναφέρει ότι τα άτομα που ήταν συνδεδεμένα άγγιξαν τα 40 εκατομμύρια μέλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: