Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Τα Angry Birds μπαίνουν και στο χρηματιστήριο!


undefined
Περισσότεροι από 600.000.000 άνθρωποι, υπολογίζεται πως έχουν κατεβάσει στο κινητό τους το δημοφιλές παιχνίδι Angry Birds!
Το παιχνίδι ανήκει στη φιλανδική εταιρία Rovio, της οποίας η αξία σήμερα αποτιμάται στα 9 δισεκατομμύρια δολάρια.
Στέλεχος της εταιρίας επισήμανε ότι η επιχείρηση επιδιώκει μια αρχική δημόσια εγγραφή στο χρηματιστήριο (IPO) στη Νέα Υόρκη ή το Χονγκ Κονγκ.
«Δεν βιαζόμαστε ακόμα. Είναι πολύ νωρίς για την ένταξη μας στο χρηματιστήριο, καθώς βρισκόμαστε στο πρώιμο στάδιο του κύκλου ζωής των Angry Birds. Πρέπει πρώτα να ξεκαθαρίσουμε ορισμένες εσωτερικές υποθέσεις», δήλωσε ο επικεφαλής δημοσίων σχέσεων, Peter Vesterbacka.
«Το Χονγκ Κονγκ αποτελεί μια ενδιαφέρουσα επιλογή, ωστόσο θέλουμε πρώτα να εξετάσουμε τις συνθήκες της αγοράς. Η μελλοντική ανάπτυξη βρίσκεται στα χέρια της Ασίας», τόνισε.
Η Rovio σκοπεύει φέτος να ενισχύσει τη σειρά Angry Birds με νέους τίτλους και να επεκτείνει τη συμβατότητα του παιχνιδιού σε ένα μεγαλύτερο φάσμα ηλεκτρονικών συσκευών.
«Η περίοδος των Χριστουγέννων ήταν πολύ επιτυχημένη για την εταιρία, καθώς ανήμερα της γιορτής σημειώθηκαν 6.5 εκατομμύρια downloads», δηλώνει καταληκτικά ο Peter Vesterbacka.

Δεν υπάρχουν σχόλια: