Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Κουζίνα νέας γενιάς


undefined
Μια «διαδραστική» επιφάνεια μαγειρέματος που θα μπορούσε να φέρει την επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο μαγειρεύουμε σήμερα ανέπτυξε η εταιρεία Thermador.
Η φουτουριστική εστία, ονόματι Freedom (ελευθερία), σπάει τα «δεσμά» της κλασικής κουζίνας, όπου ο χρήστης πρέπει να τοποθετήσει τα μαγειρικά σκεύη εντός των ορίων του ματιού. Αντίθετα, στην περίπτωσή της ο χρήστης είναι ελεύθερος να βάλει την κατσαρόλα όπου εκείνος επιθυμεί.
Πρόκειται για μια επαγωγική εστία (λειτουργεί με μαγνητικό πεδίο) η οποία χάρη σε ένα «έξυπνο» σύστημα 48 αισθητήρων είναι σε θέση να ανιχνεύει τις κατσαρόλες επάνω στην επιφάνειά της, διοχετεύοντας το μαγνητικό της πεδίο απευθείας προς τα μεταλλικά σκεύη. Αν μάλιστα κάποιος αλλάξει θέση στα σκεύη κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, η επιφάνεια αναπροσαρμόζεται αυτομάτως.
Σύμφωνα με τους κατασκευαστές της, η εστία Freedom μαγειρεύει ταχύτερα σε σχέση με άλλες κουζίνες, γεγονός που την καθιστά ιδιαίτερα οικονομική. Επιπλέον προσφέρει ασφάλεια, αφού, όπως σε όλες τις επαγωγικές εστίες, η πλάκα δεν θερμαίνεται – θερμαίνονται μόνο τα σκεύη. Αυτό έχει ως συνέπεια και τον ευκολότερο καθαρισμό της συσκευής. Η ηλεκτρονική οθόνη αφής επιτρέπει στον χρήστη να παρακολουθεί με λεπτομέρεια την εξέλιξη του μαγειρέματος και να προχωρεί στις απαραίτητες ρυθμίσεις.
Η κουζινική επιφάνεια νέας γενιάς αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αμερικανική αγορά τον Ιούλιο στη «θερμή» τιμή των 5.000 δολαρίων – δηλαδή περίπου 4.000 ευρώ.
via-more

Δεν υπάρχουν σχόλια: