Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

το Google+ έφτασε τους 90 εκατ. χρήστες


Η υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης της Google, Google +, μετρά 90 εκατ. μέλη, σύμφωνα με δελτίο Τύπου της εταιρίας. Αυτό σημαίνει ότι η Google διπλασίασε τους χρήστες της από τον Οκτώβριο που είχε 40 εκατ. εγγεγραμμένα μέλη. Ο CEO της Google, Larry Page, ανακοίνωσε «Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι με την ανάπτυξη που έχουμε, έχουμε έναν τρομερό αριθμό ανθρώπων που προστίθενται στο δίκτυο κάθε μέρα».

Σημειώνεται ότι το κοινωνικό δίκτυο της Google έκανε το ντεμπούτο του τον περασμένο Ιούνιο. Από τότε προσθέτει συνεχώς νέα στοιχεία (από toolbars μέχρι νέες λειτουργίες). Σύμφωνα με τον Page κατά μέσο όρο κάθε μέρα προστίθεται στην υπηρεσία και ένα νέο στοιχείο.

Το Facebook έφτασε τους 90 εκατ. χρήστες σε 4 χρόνια. Ξεκινώντας ως υπηρεσία μόνο για φοιτητές, σήμερα το Facebook μετρά πάνω από 800 εκατομμύρια χρήστες, οι οποίοι ελέγχουν τους λογαριασμούς τους τουλάχιστον μια φορά τον μήνα.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι το Google+ δημιουργήθηκε αποκλειστικά για να «κοντράρει» το Facebook και να ανακόψει την κυριαρχία του στο Διαδίκτυο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: