Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Ξεπερνά το iOS το Android


Αν και το iOS είναι το λειτουργικό με τους πιο φανατικούς χρήστες, δεν φαίνεται να απολαμβάνει την ίδια δημοτικότητα και σε ό,τι αφορά τον χώρο των developers. Μέχρι τώρα, όταν μια εταιρεία σχεδίαζε ένα application για smartphone ή tablet, κατά κανόνα το iOS ήταν η προτεραιότητα της. Για τα υπόλοιπα λειτουργικά η ανάπτυξη του application είτε ακολουθούσε, είτε, σε κάποιες περιπτώσεις δεν υπήρχε καθόλου.
Σύμφωνα με μελέτες όμως, αυτή η τάση πρόκειται να αλλάξει. Όπως όλα δείχνουν οι εταιρείες έχουν αρχίσει να προτιμούν το Android για τις εφαρμογές τους ή τουλάχιστον να ξεκινούν το σχεδιασμό τους από αυτό. Για το 2012 λοιπόν αναμένεται ότι το λειτουργικό της Google θα αποκτήσει την πρωτοκαθεδρία σε ό,τι αφορά τις διαθέσιμες εφαρμογές.
Ταυτόχρονα τα Windows Mobile δείχνουν να τραβούν ξανά την προσοχή των developers. Αν και η διείσδυση τους παραμένει αρκετά μικρή, η Microsoft έχει πείσει τις εταιρείες ότι αξίζει να επενδύσουν σε αυτά. Αν το γεγονός αρκεί για να αυξήσει το μερίδιο τους και να τα κάνει ξανά δημοφιλή στους χρήστες, μένει να το δούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: