Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Σε Tablets και Smartphones το Ubuntu


undefined
Πολύ ευχάριστα νέα για τους χρήστες της πιο δημοφιλούς διανομής Linux στον κόσμο. Μέχρι τώρα το Ubuntu δεν ήταν διαθέσιμο ούτε για smartphones αλλά ούτε για tablets ήάλλες συσκευές αφής.

Όπως είχε αναφερθεί μάλιστα, η Canonical δεν σκόπευε να επεκταθεί στο χώρο αυτό. Ευτυχώς η νοτιοαφρικανική εταιρεία φαίνεται να αλλάζει γραμμή πλεύσης. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του ιδρυτή της Mark Shuttleworth, δεν πρόκειται για έναν τομέα που μπορεί να αγνοηθεί.

Αν και προς το παρόν το Android καλύπτει πολύ μεγάλο της αγοράς, ο Shuttleworth θεωρεί ότι υπάρχουν πάρα πολλά πλεονεκτήματα από τη χρήση του Ubuntu τόσο για τους developers, όσο και για τους χρήστες.

Δεδομένου μάλιστα ότι η Canonical δεν σκοπεύει να κυκλοφορήσει δικές της συσκευές, το Ubuntu θα είναι ένα πιο “ουδέτερο” λειτουργικό σε σχέση με το Android. Σε κάθε περίπτωση, οι πρώτες εκδόσεις για τις συσκευές αυτές δεν αναμένονται νωρίτερα από το 2014. Αν και ήδη έχουν γίνει σημαντικά βήματα για την μετάβαση, χρειάζονται ακόμη αρκετές αλλαγές στον κώδικα ώστε το Ubuntu να μπορέσει να διατηρήσει την αξιοπιστία και όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που το έχουν κάνει να έχει ένα τόσο φανατικό κοινό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: