Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Αυξάνεται η ασφάλεια του Android


Όσο και αν αγαπάει κανείς το Open Source δεν μπορεί να μην παρατηρήσει ότι, στον τομέα της ασφάλειας τουλάχιστον, η Google δεν τα πάει και τόσο καλά.
Οι ανακοινώσεις για νέους τύπους malware είναι οπωσδήποτε συχνότερες απ' ό,τι θα θέλαμε και τα παράπονα προς την εταιρεία συνεχή. Όχι ότι το Android είναι πραγματικά ένα μη ασφαλές λειτουργικό. Παρά την δημοσιότητα που προσελκύουν, οι απειλές αφορούν ελάχιστους και συνήθως καθόλου προσεκτικούς χρήστες. Παρόλα αυτά, σίγουρα υπάρχει δυνατότητα για βελτίωση.
Για τους λόγους αυτούς η Google αποφάσισε να προσθέσει μια ακόμη δικλείδα ασφαλείας στο λειτουργικό της. Έχει την κωδική ονομασία Bouncer (πορτιέρης) και στόχος του είναι να ελέγχει τόσο τις νέες όσο και τις ήδη υπάρχουσες εφαρμογές για γραμμές κακόβουλου κώδικα. Μόλις εντοπίσει κάτι επικίνδυνο, θα ενημερώνει το χρήστη ώστε να μπορεί να την αφαιρέσει προστατεύοντας με τον τρόπο αυτό τη συσκευή του.
Αν και οπωσδήποτε πρόκειται για ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, δεν είναι σαφές αν θα είναι αρκετό. Θα ήταν πολύ καλύτερο η εταιρεία να είναι πιο επιλεκτική σε ό,τι αφορά τις εφαρμογές που επιτρέπει να ανεβαίνουν στην υπηρεσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: