Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Nikon D800 – Δείτε τη μεγάλη εικόνα


undefined
Η Nikon ανακοινώνει σήμερα την κυκλοφορία της D800, μιας νέας επαναστατικής επαγγελματικής D-SLR μηχανής με 36,3 megapixel με φορμά FX.

Σχεδιασμένη για να ανταποκριθεί σήμερα στις ανάγκες της φωτογράφισης και video του αύριο, η αριστουργηματική Nikon D800 είναι γεμάτη από νέες τεχνολογίες, παράγει επίπεδα βάθους και λεπτομέρειας χωρίς προηγούμενο στη φωτογράφιση και προσφέρει όλη την ευελιξία που χρειάζεται για τη λήψη video με ποιότητα broadcast.

Δημιουργώντας μια δική της κατηγορία, η Nikon D800 προσφέρει εύρος δυναμικής περιοχής που ανταγωνίζεται φωτογραφικές μηχανές μεσαίου φορμά, αλλά με όλη την επιδεξιότητα του φορμά D-SLR — παρέχοντας στους επαγγελματίες που απαιτούν προσοχή στη λεπτομέρεια την ελευθερία να δημιουργήσουν ξεχωριστές φωτογραφίες.

Για πρώτη φορά στα χρονικά της αγοράς φωτογραφικών μηχανών, αυτή η συναρπαστική κυκλοφορία περιλαμβάνει μια ειδική έκδοση της D800 – την Nikon D800E. Με τροποποιημένο οπτικό φίλτρο, η D800E προσφέρει μια μοναδική εναλλακτική για όσους αναζητούν την απόλυτη ανάλυση.

Ο Dirk Jasper, Διευθυντής Επαγγελματικών Προϊόντων της Nikon στην Ευρώπη, ανέφερε: "Η Nikon D800 είναι η απόλυτη D-SLR πλήρους κάδρου με σημαντικές επεκτάσεις για το μέλλον της δημιουργίας φωτογραφιών και video. Η τεράστια ανάλυση 36,3 megapixel εμφανίζει λεπτομέρειες, όπως ποτέ πριν, και οι ολοκληρωμένες επιλογές video θα σαγηνεύσουν τους δημιουργούς video όλων των κατηγοριών." Και πρόσθεσε: "Είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι με την D800 και τη σημασία της για όποιον θέλει σοβαρά να αφηγηθεί ιστορίες με φωτογραφίες, video ή και τα δύο."
Η μεγάλη φωτογραφία
Ο επαναστατικός αισθητήρας CMOS 36,3 megapixel με φορμά FX (πλήρους κάδρου) ενσωματώνει κορυφαία τεχνολογία που επιτρέπει επίπεδα λεπτομέρειας και εύρους τόνων χωρίς προηγούμενο.

Σύστημα ανάγνωσης 12 καναλιών με μετατροπή 14 bit A/D και υψηλή αναλογία σήματος προς θόρυβο: παρέχει εικόνες με εξαιρετική ποιότητα, χαμηλό θόρυβο και μεγάλο δυναμικό εύρος.
Ευρύ ISO: προσφέροντας εύρος ISO 100–6400, επεκτάσιμο προς τα πάνω έως 25600 (ισοδύναμο) και προς τα κάτω έως 50 (ισοδύναμο), η D800 θέτει νέα πρότυπα για τις φωτογραφικές μηχανές D-SLR με αυτό το επίπεδο ανάλυσης. Το ευφυές σύστημα αποθορυβοποίησης της φωτογραφικής μηχανής διαχειρίζεται το θόρυβο χωρίς να θυσιάζει τη λεπτομέρεια, επιτρέποντας κορυφαία ευελιξία κάτω από όλες τις συνθήκες φωτισμού: οι εικόνες είναι ευκρινείς και καθαρές, ακόμα και στις υψηλότερες ρυθμίσεις ISO.

Δεν υπάρχουν σχόλια: