Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Smartphone στο αυτοκίνητο (pics)


undefined
Υπάρχουν άνθρωποι, οι οποίοι παθαίνουν στέρηση, όσο διάστημα δεν είναι συνδεδεμένοι online.
Στους οδηγούς, που ιδρώνουν με την ιδέα, ότι δεν μπορούν να τσεκάρουν το ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο, να σερφάρουν στο διαδίκτυο ή να στείλουν μηνύματα SMS, όταν κάθονται στο τιμόνι, θα λύσει το πρόβλημα η νέα Mercedes A-Class, που θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο.
Η γερμανική μάρκα βάζει...
τροχούς στο iPhone με το κιτ Drive-Kit-Plus, το οποίο επιτρέπει τη σύνδεση του iPhone μέσω καλωδίου με το αυτοκίνητο. Χάρη στην εφαρμογή Digital-Drive-Style προβάλλονται τα περιεχόμενα του iPhone στην οθόνη της κεντρικής κονσόλας της νέας A-Class, ενώ οι ρυθμίσεις και οι χειρισμοί γίνονται με έναν περιστροφικό διακόπτη.
Προϋπόθεση αποτελεί η παραγγελία της νέας A-Class με το ηχοσύστημα Audio 20, στο οποίο περιλαμβάνεται η συγκεκριμένη οθόνη. Από εκεί και μετά υπάρχουν δύο πακέτα εφαρμογών, ένα στάνταρ και ένα προαιρετικό. Στο στάνταρ παρέχονται δωρεάν ιντερνετικό ραδιόφωνο, πλοήγηση και δράσεις σε κοινωνικά δίκτυα, ενώ το προαιρετικό Drive-Kit-Plus θα κοστολογείται μερικές εκατοντάδες ευρώ.
Η ενσωμάτωση του iPhone είναι δυνατή μόνον σε συνδυασμό με συσκευές τέταρτης γενιάς, που κυκλοφόρησαν το καλοκαίρι του 2010, ενώ όσοι διαθέτουν τελευταίας τεχνολογίας iPhone 4S μπορούν να εκμεταλλευθούν το -επίσης προαιρετικό- σύστημα φωνητικών εντολών Siri, που αποτελεί άλλη μία καινοτομία της Mercedes.
Το σύστημα Siri δεν κατανοεί μόνον συγκεκριμένες εντολές, αλλά και κανονικές ομιλίες, σε περίπτωση μάλιστα αμφιβολίας ρωτά για διευκρινίσεις. Ο οδηγός μπορεί για παράδειγμα να ενημερωθεί για τα ραντεβού του και να κλείσει καινούρια, να υπαγορεύσει και να αποστείλει σύντομα μηνύματα ή να επιλέξει -φωνητικά- το αγαπημένο του τραγούδι ανάμεσα σε αυτά, που έχει αποθηκεύσει στο iPhone του.
Στόχος της Mercedes είναι να επεκτείνει την ενσωμάτωση του iPhone και στις σειρές Β-, C- και E-Class, ενώ τον επόμενο χρόνο θα δημιουργηθούν δυνατότητες σύνδεσης και με άλλους τύπους Smartphones, π.χ. των Nokia, HTC ή Samsung.
undefined
undefined

Δεν υπάρχουν σχόλια: