Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

23cm ESE!!! τι άλλο θα δούμε?!


 
Ξεχάστε αυτά που ξέρατε για EME και ανακλάσεις επί της Σελήνης.
Το νέο πεδίο δόξης είναι το ESE.
Earth-SUN-Earth!!!
Μιά ομάδα Τεξανών, γελαδάρηδων ίσως αλλά ΡΑΔΙΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ σίγουρα, το κατάφερε κι αυτό!
Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματά μας ήταν να κάνουμε το 30 μέτρων κάτοπτρό μας να μην είναι αντανακλαστικό στις ακτίνες του Ηλίου αλλά ταυτόχρονα να είναι αποδοτικό στην ραδιοσυχνότητα” δήλωσε ο Wayne W9BRJ.
την πρώτη φορά που χρησιμοποιήσαμε ένα συνηθισμένο αλουμινένιο και γυαλισμένο κάτοπτρο, όταν το γυρίσαμε προς τον Ήλιο, το feedpoint εξαερώθηκε!!!
Ένα άλλο θέμα πάλι είναι ο χρόνος ο οποίος είναι απαραίτητος για την λήψη των ανακλάσεων, αφού παίρνει περίπου 16 λεπτά στα ραδιοσήματα να φτάσουν στον Ήλιο και να γυρίσουν πίσω.
έτσι λοιπόν κάναμε μία ρύθμιση, ρίχναμε (squirt είναι η λέξη) μια ριπή σήματος και είχαμε χρόνο για μιά μπύρα πριν αρχίσουμε να ψάχνουμε την ανάκλαση” συμπλήρωσε ο Wayne.
Η ομάδα χρησιμοποίησε 1.8 Terrawatt EPR (ένα υπογλώσσιο ρε παιδιά!) και έναν υπερψυχόμενο προενισχυτή με λόγο θορύβου μικρότερο από -3.7db για να μπορέσουν να εκπέμψουν και να λάβουν τις πραγματικά ασθενείς ανακλάσεις.
Και η “αμερικανιά” από τον Wayne, “είναι καταπληκτικό τι μπορείς να κάνεις με την καλή Αμερικάνικη μηχανική και με το ΜΠΟΡΩ σαν τρόπο σκέψης”.
RadCom volume 87 APRIL 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: