Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Έρευνα δείχνει ότι τα Android είναι 52% πιο γρήγορα στο browsing απ' ότι τα iPhone

Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγέθυνση Όνομα:  chart_winlossloadtime_v2.jpg Εμφανίσεις:  2 Μέγεθος:  45,9 KB

Πιθανότατα μια από τις μεγαλύτερες έρευνες που αφορούν την ταχύτητα του φυλλομετρητή (browser) των smartphones, με πάνω από 45.000 μετρήσεις στα τελευταία μοντέλα iPhone και Android, έδειξε ότι το Android είναι κατά μέσο όρο 52% πιο γρήγορο από το iPhone. Ο σκοπός της εν λόγω έρευνας είναι να βρεθεί ποια από τις δύο κορυφαίες πλατφόρμες smartphones έχει τον ταχύτερο browser, σύμφωνα με την Blaze.

Συγκεκριμένα, το Android σταμάτησε γρηγορότερα να φορτώνει το 84% από τις 1000 ιστοσελίδες που δοκιμάστηκαν. Επίσης η έρευνα έδειξε ότι παρόλο που διαπιστώθηκε σημαντική βελτίωση της απόδοσης της JavaScript στις τελευταίες iOS 4.3 και Android 2.3 εκδόσεις, το γεγονός αυτό δεν συνέβαλε σε μετρήσιμη βελτίωση του πραγματικού χρόνου φόρτωσης των ιστοσελίδων που δοκιμάστηκαν.
«Είμαστε έκπληκτοι με τα αποτελέσματα. Υποθέσαμε ότι οι δύο πλατφόρμες θα ήταν πολύ κοντά στις επιδόσεις και ότι η τελευταίες βελτιώσεις στην JavaScript θα επέφερε ουσιαστικότερα αποτελέσματα στις επιδόσεις. Το γεγονός ότι το Android θα κέρδιζε το iPhone με τέτοιο μεγάλο ποσοστό, δεν ήταν αναμενόμενο», δήλωσε ο Guy Podjarny, διευθυντής του τμήματος τεχνολογίας και συνιδρυτής της Blaze.
Αναλυτικά στοιχεία όπως και αναφορά για το ποιες συσκευές δοκιμάστηκαν θα βρείτε εδώ.


Πηγή: Techspot  [via]


Read more: TECH&TECH: Έρευνα δείχνει ότι τα Android είναι 52% πιο γρήγορα στο browsing απ' ότι τα iPhone http://www.techandtech.gr/2011/03/android-52-browsing-iphone.html#ixzz1GyAyY9kQ

Δεν υπάρχουν σχόλια: