Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

την ανοιξη το «κινητό πορτοφόλι» στις ΗΠΑ

Την άνοιξη αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους σε καταστήματα των ΗΠΑ οι ειδικές συσκευές που μετατρέπουν το κινητό τηλέφωνο σε... πορτοφόλι.

Σχετικές δοκιμές έχει ξεκινήσει η Bank of America που διαθέτει σε επιλεγμένους πελάτες της μια ειδική θήκη για κινητά τηλέφωνα BlackBerry. Η θήκη περιλαμβάνει όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για τη μετατροπή του τηλεφώνου σε "κινητό πορτοφόλι" με τη χρήση της τεχνολογίας NFC (Near Field Communication).

Η τεχνολογία αυτή επιτρέπει την ασύρματη επικοινωνία μεταξύ δύο συσκευών με την προϋπόθεση ότι η μεταξύ τους απόσταση δεν είναι μεγαλύτερη των 4 εκατοστών. Μια εφαρμογή της συγκεκριμένης τεχνολογίας αφορά στο εμπόριο, όπου ο κάτοχος του τηλεφώνου "περνά" τη συσκευή μπροστά από μια μονάδα ανάγνωσης για να αγοράσει ένα προϊόν. Το αντίτιμο μπορεί να ενσωματωθεί στο λογαριασμό που λαμβάνει ο συνδρομητής από την τηλεπικοινωνιακή του εταιρεία ή να αφαιρεθούν μονάδες πίστωσης.

Την άνοιξη οι κάτοχοι των Bluetooth με την τεχνολογία NFC θα μπορούν να πραγματοποιούν αγορές προϊόντων από καταστήματα λιανικής που έχουν συμπεριληφθεί στην υπηρεσία PayPass της MasterCard.


Η τεχνολογία NFC θα υποστηρίζεται σε όλα τα νέα μοντέλα της Research in Motion, κατασκευάστριας των BlackBerry, ενώ ενσωματώνεται και στις νεώτερες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος Android.[via]



Enhanced by Zemanta

: http://www.techandtech.gr/2011/03/blog-post_3322.html#ixzz1FSNakxam

Δεν υπάρχουν σχόλια: