Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Το Nexus S έρχεται στην Ελλάδα!



Το πολυαναμενόμενο δεύτερο «επίσημο κινητό της Google», το Nexus S, έρχεται και στην Ελλάδα.

Σύντομα το νέο Nexus S, ο συνεχιστής της… δυναστείας που ξεκίνησε ο «ηγέτης» Nexus One, θα βρίσκεται στα χέρια μας.
Μια επίσκεψη στην επίσημη σελίδα διάθεσης του αρκεί για να πεισθεί κανείς, αφού επιτέλους τα περιεχόμενα της αποδίδονται στα Ελληνικά – σημάδι πως «υποστηρίζεται επίσημα και η χώρα μας» και πως «σύντομα θα είναι διαθέσιμο εδώ». Οι «ενδείξεις» συνεχίζονται με την επιλογή αγοράς του, οπότε και ο χρήστης μεταφέρεται στην εγχώρια σελίδα της Vodafone, από την οποία μπορεί να το (προ)παραγγείλει. Και αν αυτά δεν αρκούν, ας ομολογήσουμε και πως… λίαν συντόμως θα βρίσκεται στα χέρια μας, για μια αποκλειστική hands-on παρουσίαση του απόλυτου σύγχρονου smartphone με Android!

Γιατί είναι σημαντικό, όμως, το Nexus S ως smartphone, και που διαφέρει από τα υπόλοιπα κινητά με Android;

Ο επίσημος αντιπρόσωπος

Το πρώτο «επίσημο κινητό της Google», το Nexus One, είχε κατασκευαστεί από την HTC και είχε ως βασικό στόχο να… ξεκαθαρίσει το χάος των κινητών με Android που είχαν εμφανιστεί μέχρι τότε, αποτελώντας «το ιδανικό πρότυπο smartphone με Android» που οι υπόλοιποι κατασκευαστές θα έπρεπε να έχουν ως βάση για τις δικές τους δημιουργίες. Και, μετά από αυτό, «ατάκες» από τη Google δήλωναν ξεκάθαρα πως «δεν θα υπάρξει άλλο κινητό από εμάς, αυτό ήταν και εκπλήρωσε το στόχο του». Φυσικά, ελάχιστοι… την πίστεψαν, αφού οι περισσότεροι περιμέναμε πως στο κοντινό μέλλον θα βλέπαμε ένα νέο «δικό της» smartphone, που θα έθετε και πάλι τους κανόνες για το «πώς πρέπει να είναι τα σύγχρονα κινητά με Android». Και αν και δεν κατάφερε να μας εκπλήξει με την ανακοίνωση ενός νέου «δικού της κινητού», κατάφερε να το κάνει με το… συνεργάτη της – αφού το Nexus S, αν και «θεωρητικό sequel» του πρώτου Nexus One, κατασκευάζεται από τη Samsung και όχι την HTC.

Ο νέος πρωταγωνιστής

Η αλλαγή κατασκευαστή οδήγησε και σε μια αναμενόμενη αλλαγή του hardware που έχει χρησιμοποιηθεί για τη συσκευή, ενώ ο «χαρακτήρας» της Samsung διαφαίνεται μέσα από την ίδια τη συσκευή. Πάντως, το ποιες διαφορές οφείλονται στην αλλαγή κατασκευαστή και ποιες στις… προσταγές της εποχής, είναι κάτι το εύκολα ορατό.

Όπως και τα περισσότερα smartphones της εποχής, έτσι και το Nexus S είναι πολύ λεπτό (περίπου 10mm) και αρκετά ελαφρύ (129 γρ.). Είναι εξοπλισμένο με διπλό σετ καμερών, μια βασική στα 5MP και μια «εμπρόσθια» για χρήση κυρίως σε βιντεοσυνομιλίες, τυπικής ανάλυσης VGA (640x480). Υποστηρίζεται, επίσης, εγγραφή video σε ανάλυση 720x480, με κωδικοποίηση H.264 ή H.263 MPEG 4. Και τα περισσότερα από αυτά μπορούν να ενταχθούν στο… «προσταγές της εποχής» που προαναφέραμε, αφού συμβαδίζουν με τα αντίστοιχα high-end μοντέλα άλλων κατασκευαστών.

«Τα της Samsung» εντοπίζονται στο ίδιο το hardware και την κατασκευή της συσκευής – που είναι εμφανώς πιο συμπαγής από πολλές άλλες σύγχρονες προτάσεις. «Μέσα» στο Nexus S συναντά κανείς τον Cortex A8 Hummingbird της ίδιας της Samsung, παραπλήσιο με τον αντίστοιχο επεξεργαστή που «κινεί» το iPhone 4 και το iPad, χρονισμένο στο 1GHz. Ευθύνες αποθηκευτικού χώρου αναλαμβάνουν 16GBs μνήμης flash iNAND, ποσότητα που μάλλον αρκεί για τις περισσότερες ανάγκες. Όσο για την οθόνη του, μεγάλη, ευδιάκριτη, στις 4.0’’ και τύπου Super AMOLED, στα 233ppi, ανάλυσης WVGA 480x800.

Αυτά, για την ώρα, ως μια «γεύση» ενός από τα σημαντικότερα smartphones της εποχής μας. Για περισσότερα… stay tuned – σύντομα «έρχεται» εκτενέστερη παρουσίαση του.[via]

Read more: TECH&TECH: Το Nexus S έρχεται στην Ελλάδα! http://www.techandtech.gr/2011/03/nexus-s.html#ixzz1Gri86OW2

Δεν υπάρχουν σχόλια: