Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Έρευνα: το 30% των Κινέζων αγοραστών smartphones θα αγόραζαν iPhone

Κάντε κλικ στην εικόνα για εμφάνιση σε κανονικό μέγεθος

Όνομα Αρχείου:  china-110330.png
Εμφανίσεις: 14
Μέγεθος:  39,7 KBΚάντε κλικ στην εικόνα για εμφάνιση σε κανονικό μέγεθος

Όνομα Αρχείου:  AlphaWise_China_2.jpg
Εμφανίσεις: 14
Μέγεθος:  131,3 KB
Μία πρόσφατη έρευνα που έλαβε χώρα μεταξύ υποψηφίων αγοραστών κινητών τηλεφώνων στην Κίνα κατέδειξε ότι η Apple είναι στην κορυφή των προτιμήσεων. Σύμφωνα λοιπόν με αυτή την έρευνα, το iPhone, είναι η πιο δημοφιλής επιλογή στην Κίνα. Μάλιστα, στην περίπτωση που η τιμή του μειωνόταν σημαντικά, θα μπορούσε να καταλάβει τη μερίδα του λέοντος στις προτιμήσεις των υποψηφίων αγοραστών, κάτι που σίγουρα θα μπορούσε να απογειώσει τη θέση της Apple στη συγκεκριμένη χώρα.

Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, την οποία διεξήγαγαν οι εταιρίες Morgan Stanley και AlphaWise, είδαν το φως της δημοσιότητας την περασμένη βδομάδα και δείχνουν ότι οι πωλήσεις στα κινητά 3G και στα smartphones έχουν ανέβει κατακόρυφα μέσα στο 2011. Σχεδόν το 90% των ερωτηθέντων έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο να αγοράσουν ένα 3G κινητό τηλέφωνο ή ένα smartphone ως επόμενη συσκευή και η πιο δημοφιλής επιλογή είναι το iPhone. Το 30% των ερωτηθέντων στη συγκεκριμένη έρευνα θα επέλεγαν iPhone, ενώ το 25% θα επέλεγε κάποια συσκευή Nokia, με ποσοστά 7% για την HTC, 5% για τη Samsung και 4% για τη Motorola.

Η έρευνα γίνεται ακόμα πιο ενδιαφέρουσα όταν φτάνουμε στο ερώτημα τι θα επέλεγαν οι συμμετέχοντες αν δεν υπήρχε θέμα κόστους αγοράς. Σε αυτή την περίπτωση, φαίνεται ότι το δημοφιλές smartphone της αμερικανικής εταιρείας θα συγκέντρωνε το 53% των προτιμήσεων των ερωτηθέντων, αφήνοντας τις συσκευές της Nokia στο 20% και τη σειρά BlackBerry της Research In Motion στο 5%.

Από την άλλη, η Apple δείχνει να είναι πίσω από τη Φινλανδική εταιρεία όταν οι ερωτηθέντες κλήθηκαν να αναφέρουν ποιες θεωρούν ως τις εταιρίες που ηγούνται στα smartphones. Το ποσοστό της Nokia ανέβηκε στο 78%, έναντι 72% της Apple, αφήνοντας όμως και οι δύο τον ανταγωνισμό πολύ πίσω, συγκεκριμένα τις Samsung και Motorola σε ποσοστό 44% έκαστη, ενώ η καναδέζικη RIM συγκέντρωσε το 40% των προτιμήσεων.

Το δείγμα της συγκεκριμένης δημοσκόπησης αποτελούνταν από 2,029 Κινέζους, κατόχους κινητών τηλεφώνων, κατά τη διάρκεια του διμήνου Φεβρουαρίου - Μαρτίου του 2011. Το περιθώριο λάθους υπολογίζεται στο ±1.7%. Η Morgan Stanley έχει αναφέρει κατά καιρούς ότι η τιμή του iPhone είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο ενάντια στην καθιέρωσή του στην κινεζική αγορά. Αυτό αποδεικνύεται περίτρανα από την έρευνα αφού, όπως αναφέρθηκε ήδη, το ποσοστό του iPhone ανέβηκε κατά πολύ στην περίπτωση που δεν θα υπήρχε θέμα κόστους αγοράς.

Υπάρχουν ενδείξεις ότι η Apple προτίθεται να μειώσει το κόστος αγοράς του iPhone. Παράλληλα, το τελευταίο διάστημα έχουν υπάρξει φήμες ότι μία μικρότερη έκδοσή του θα έκανε την εμφάνισή της στην αγορά την τρέχουσα χρονιά, φήμες οι οποίες όμως αμφισβητήθηκαν έντονα.[via]

Read more: TECH&TECH: Έρευνα: το 30% των Κινέζων αγοραστών smartphones θα αγόραζαν iPhone

Δεν υπάρχουν σχόλια: