Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

HTC: Tο Thunderbolt ξεπερνά σε πωλήσεις το iPhone 4



Ιδιαίτερη επιτυχία αντίκρισε με το λανσάρισμα του το HTC Thunderbolt στις Ηνωμένες Πολιτείες, σε σημείο μάλιστα που ξεπέρασε σε ζήτηση το iPhone 4 στο δίκτυο της Verizon Wireless. Τα παραπάνω, προκύπτουν από ανεπίσημη έρευνα που διεξήχθη τηλεφωνικά κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου, από τον αναλυτή Walter Piecyk της BTIG Research, ο οποίος επικοινώνησε με 150 καταστήματα της εταιρείας σε 22 μεγάλες αμερικάνικες πόλεις, ρωτώντας ποιό από τα δύο smartphones είχε υψηλότερες πωλήσεις σε αυτό το διάστημα.

Τα αποτελέσματα της έρευνας του Piecyk, είναι τα εξής: το 61% των ερωτηθέντων απάντησε ότι οι δύο συσκευές πουλάνε περίπου το ίδιο, το 28% δήλωσε ότι το Thunderbolt έφευγε πιο γρήγορα από τα ράφια τους ενώ στο υπόλοιπο 11% των καταστημάτων το iPhone 4 ήταν η προτίμηση των περισσοτέρων καταναλωτών. Η παραπάνω έρευνα διεξήχθη το Μάρτιο, ακριβώς κατά το λανσάρισμα του Thunderbolt και περίπου ένα μήνα μετά τη διάθεση του smartphone της Apple από το δίκτυο της Verizon Wireless. Επίσης είναι γνωστό, οτι το iPhone 4 κυκλοφορεί και από το δίκτυο της AT&T ήδη από το περασμένο καλοκαίρι σε αντίθεση με το Thunderbolt που διατίθεται αποκλειστικά από τη Verizon Wireless και μάλιστα ως το μοναδικό μοντέλο που υποστηρίζει το νέο δίκτυο LTE (4G).

Μπορεί αυτή η έρευνα να μην έγινε επί ίσοις όροις και να μη διεκδικεί δάφνες για την επιστημονικότητα ή την ακρίβεια των μεθόδων της, όμως είναι αρκετά ενθαρρυντική τόσο για την HTC όσο και για τη Verizon Wireless που έχουν επενδύσει αρκετά στη συγκεκριμένη συσκευή. [via]

Read more: TECH&TECH: HTC: Tο Thunderbolt ξεπερνά σε πωλήσεις το iPhone 4

Δεν υπάρχουν σχόλια: