Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Πώς θέλουμε το κινητό του μέλλοντος;


Τί ζητά ο κόσμος από το κινητό του μέλλοντος; Μινιμαλισμό; Περισσότερες λειτουργίες; Καλύτερη αξιοποίηση εναλλακτικών ενεργειών; Τον απόλυτο βοηθό/γραμματέα/διερμηνέα/φρουρό υγείας/πορτοφόλι; Σύμφωνα με την έρευνα του site ερευνών eYeka, o κόσμος θέλει όλα αυτά και κάτι παραπάνω: ένα κινητό που θα είναι διάφανο ή, όπως περιγράφουν οι ίδιοι οι καταναλωτές, ένα κινητό που θα προβάλει το μενού του ολογραφικά!
Είναι γνωστό ότι εταιρείες όπως η Nokia και Ericsson εργάζονται επάνω σε μελλοντικά πρότυπα κινητών εδώ και χρόνια, το πιθανότερο όμως είναι ότι οι φουτουριστικές λειτουργίες που ζητούν οι καταναλωτές θα εμφανιστούν σε κάποια από τις επόμενες εκδόσεις του iPhone της Apple. Οι εξελίξεις δεν είναι μακριά. Παρακολουθήστε τα videos με τις καλύτερες ιδέες για το κινητό του μέλλοντος, όπως τις περιέγραψαν και διατύπωσαν οι ίδιοι οι καταναλωτές:
Το ολογραφικό κινητό
Η ιδέα του “Roundphone“, του κινητού που μοιάζει με μικροσκοπικό μπισκοτάκι που κολλάει παντού, ακόμα και στο ψυγείο, και χρησιμοποιεί ολογραφικές προβολές αντί για οθόνη. Η διαχείριση της συσκευής βασίζεται σε χειρονομίες τύπου Kinect. Ο Francois Petavy, CEO της eYeka, εξηγεί περισσότερο την ιδέα του Roundphone: “Πάρτε το στο ντους και θα σας δείξει τη θερμοκρασία του νερού. Συνδέστε το με το ψυγείο και θα ξέρετε ποιο τρόφιμο σας λείπει. Το κινητό του μέλλοντος συγχρονίζεται με οτιδήποτε ακουμπάει. Είναι αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητας”.

Το κινητό “3 σε 1″
Το “Flexphone” είναι ένα concept που χρησιμοποιεί εύκαμπτη οθόνη OLED. Είναι μια αναδιπλούμενη συσκευή, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ποικιλοτρόπως -ως κινητό, ως tablet ή ως συσκευή gaming- ανάλογα με το πώς ξεδιπλώνει. Με τη συνεχή τάση για σύγκλιση των συσκευών, δεν είναι απίθανο να το δούμε στο άμεσο μέλλον:

Μπορείτε να δείτε περισσότερες ιδέες για το κινητό του μέλλοντος, όπως προτάθηκαν από τους καταναλωτές, στο site της eYeka.



Δεν υπάρχουν σχόλια: