Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2011


ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ TEYXOΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ THN ΔΕΥΤΕΡΑ 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011 
ΜΕ ΔΩΡΕΑΝ ΕΝΘΕΤΟ.

Φτάσαμε αισίως στο Χριστουγεννιάτικο τεύχος του περιοδικού Ραδιοτηλεπικοινωνίες για να αποχαιρετίσουμε την ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά που φεύγει και συγχρόνως να ενημερωθούμε έγκυρα και με λεπτομέρειες, για τις πρόσφατες εξελίξεις στο χώρο του ραδιοερασιτεχνισμού και της τεχνολογίας γενικότερα...

Αναγνώστες και πιστοί θαμώνες... προσέλθετε για το διμηνιαίο σας ραντεβού στις σελίδες του αγαπημένου σας περιοδικού όπου, όπως πάντα, θα βρείτε νέα gadgetάκια και θα πληροφορηθείτε για τα νεότερα ραδιοερασιτεχνικά δρώμενα και όχι μόνο !!!
Κι αν είστε “κυνηγοί” των διαγωνισμών contest... ενημερωθείτε για το πρόγραμμα της νέας χρονιάς 2012 και... καλή σας επιτυχία !  Ακόμα, μαζί και ένας πολύτιμος πίνακας της ραδιοερασιτεχνικής περιοχής 1, με όλες τις μπάντες και συχνότητες ραδιοερασιτεχνικής λειτουργίας για Region 1, με μια γρήγορη ματιά και στην περιοχή 2... για ενημέρωση και μόνο !

ΙΔΕΕΣ & ΛΥΣΕΙΣ:
Ένας μόνιμος προβληματισμός για το νέο αλλά και παλιό ραδιοερασιτέχνη, είναι η εγκατάσταση μιας κεραίας VHF/UHF σε Ι.Χ. αυτοκίνητο... Δώστε αποτελεσματικές απαντήσεις σε όλες σας τις απορίες, μέσα από ένα ενδιαφέρον και αναλυτικό άρθρο με επιλογές, προτάσεις και έξυπνες λύσεις σχετικά με όλες τις ιδιαιτερότητες των κεραιών mobile...

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ:
Οι λάτρεις των ραδιοτηλεπικοινωνιακών κατασκευών, πρόκειται να ικανοποιηθούν ακόμη μια φορά με τη δημιουργία ενός ρυθμιζόμενου, διαπερατού (band-pass) φίλτρου QRP το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι ενός SHACK και που αναμφίβολα, ο κάθε ραδιοερασιτέχνης χρειάζεται. Μια αναλυτική παρουσίαση μαζί με μια σειρά φωτογραφιών που θα βοηθήσουν τους επίδοξους κατασκευαστές.

ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ - ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΙΣ:
Για τους πεισματάρηδες ραδιοερασιτέχνες-πειραματιστές, προτείνουμε σε αυτό το τεύχος την εύκολη βελτίωση συντονισμού της παλιάς σας κάθετης κεραίας βραχέων, με επιπρόσθετο πηνίο φόρτωσης στην βάση της. Φωτογραφίες και γραφική απεικόνιση για όσους αποφασίσουν να υλοποιήσουν αυτή την τόσο ενδιαφέρουσα ιδέα...

ΘΕΩΡΙΑ & ΓΝΩΣΗ:
“BALUN”, το γνωστό... άγνωστο των ραδιοερασιτεχνών.
Μάθετε τα πάντα για τη λειτουργία και τους σκοπούς που εξυπηρετούν τα ρεύματα διπόλου και ομοαξονικής γραμμής τροφοδοσίας καθώς και για ποιους ακριβώς λόγους μπορεί να χαθεί η συμμετρία της διάταξης ενός διπόλου...

ΨΗΦΙΑΚΑ D-STAR:
Για επιπλέον θεωρία και γνώση στα Ψηφιακά D-STAR, ενημερωθείτε για την εφαρμογή D-PRS, μετατροπής πληροφοριών GPS που παράγονται από τους πομποδέκτες ICOM.
Όλες οι λειτουργίες που πρέπει να γνωρίζετε για τη διαμόρφωση και τον προγραμματισμό του πομποδέκτη σας.

ΑΝΤΕΝΝΑ TEST DRIVE:
Επίσης, ένα πολύ ενδιαφέρον antenna review για μια νέα βρετανική κάθετη κεραία βραχέων που εντοπίσαμε στην ελληνική αγορά, την MV 10 Sandpiper και η οποία έχει ιδιαίτερα καλά αποτελέσματα και προσελκύει τον ραδιοερασιτέχνη. Με πολύ εύκολη λειτουργία στα HF, ικανοποιητικό TX, συμπαγή κατασκευή, αντοχή μέχρι 200 Watt σε SSB και πρώτες δοκιμές που έχουν αποδειχθεί άριστες, ίσως αξίζει να την δοκιμάσετε κι εσείς!

ΑΝΑΛΥΣΗ, ΤΑ ΥΠΕΡ & ΤΑ ΚΑΤΑ:
Ο Νέος Ραδιοερασιτεχνικός Κανονισμός είναι πλέον γεγονός... Ενημερωθείτε λεπτομερώς για όλες τις αλλαγές σε σχέση με τον προγενέστερο κανονισμό, μέσα από τις επισημάνσεις και τα νομικά σχόλια του ραδιοερασιτέχνη δικηγόρου, Κώστα Τρανσβαλίδη, SV2HPH...

RADIO HAPPENINGS:
Και σε αυτό το τεύχος, δεν μπορούν να λείπουν τα καθιερωμένα πλέον radio happenings... Ενημερωθείτε για την ενδιαφέρουσα δράση της RSF Hellas στο 1ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Πολιτικής Προστασίας, για τη λειτουργία του ψηφιακού κόμβου D-Star στην πόλη της Θεσσαλονίκης και φυσικά, για τη μοναδική ραδιοερασιτεχνική συνάντηση HamFest Λάρισας που συνοδεύεται όπως πάντα από το παραδοσιακό φωτορεπορτάζ που αποθανατίζει όλες τις στιγμές της εκδήλωσης !

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΠΕΡΙΟΔΙΚΩΝ:
Με αφορμή τις εορταστικές ημέρες που πλησιάζουν, μην χάσετε τη μοναδική ευκαιρία του περιοδικού Ραδιοτηλεπικοινωνίες (http://www.actionpress.gr/articles/reprints.pdf) που ανακοινώνει την προσφορά 50%, σε παραγγελίες περιοδικών, για λίγες ημέρες μόνο !

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ HANDBOOK:
Ακόμα μια έκπληξη για όλους τους αναγνώστες και όσους αγαπούν τον ραδιοερασιτεχνισμό, είναι η κυκλοφορία του Εξεταστικού Βοηθήματος HandBook (http://www.actionpress.gr/articles/handbook.pdf) για την απόκτηση ραδιοερασιτεχνικού πτυχίου κατηγορίας SV, SY, SWL... Κυκλοφορεί σύντομα από τις Εκδόσεις ACTION PRESS και περιλαμβάνει ερωτήσεις και απαντήσεις της εξεταστικής ύλης καθώς και ένα πλούσιο υλικό, απαραίτητο για κάθε μελλοντικό ραδιοερασιτέχνη. Ένα πραγματικό δώρο που θα εμπλουτίσει τη ραδιοερασιτεχνική σας βιβλιοθήκη και θα δώσει μια θετική πινελιά στο δύσκολο χειμώνα που βρίσκεται μπροστά μας!

Καλό Χειμώνα και Καλές Γιορτές,
με πολύ ραδιοερασιτεχνισμό γιατί τελικά ΔΕΝ ΤΟ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΤΩ !!!

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΟΛΟΘΡΕΨΟΥΝ...
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ
ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΦΥΛΑΜΕ ΤΙΣ “ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ” !!!

πηγή ACTION PRESS


Read more: http://ethelontis-hares.blogspot.com/2011/10/teyxo.html#ixzz1bRWdBwOz

Δεν υπάρχουν σχόλια: