Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Έκθεση: 300 εκατ. χρήστες του Facebook συνδέονται μέσω εφαρμογών για κινητά


Τα χριστουγεννιάτικα δώρα φαίνεται ότι έδωσαν μία ώθηση στην χρήση της εφαρμογής του Facebook, με το τελευταίο να έχει ονομαστεί ως το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο του οποίου, οι ενεργοί χρήστες που συνδέονται σε αυτό χρησιμοποιώντας εφαρμογές για κινητά, ξεπερνούν τα 300 εκατομμύρια.

Ο αναλυτής της εταιρείας Enders Analysis, Benedict Evans, αναφέρει ότι ο συγκεκριμένος αριθμός ισχύει από τις 27 Δεκεμβρίου, με τις εφαρμογές για iOS και Android να αποτελούν τα δύο τρίτα της χρήσης της εν λόγω εφαρμογής, από όλες τις πλατφόρμες.

Ο Evans χρησιμοποιεί τα στοιχεία του ίδιου του δικτύου σχετικά με τις φορητές συσκευές, για να τα συγκρίνει με τα αντίστοιχα των iOS, Android, BlackBerry, Windows Phone, Symbian, για το σύνολο των 800 εκατ. συνολικών χρηστών του δικτύου, εκ των οποίων τα 350 εκατ. αποτελούν και χρήστες της mobile app.

Από την ανάλυση του, ο Evans συνάγει ότι το 70% των χρηστών κινητής τηλεφωνίας και πάνω από το 30% του συνόλου των γενικότερων χρηστών, συνδέθηκαν στο Facebook, μέσω κάποιας έκδοσης της εφαρμογής για κινητά.
Η αλήθεια είναι το Facebook έχει εργαστεί σκληρά για την ανοικοδόμηση της ιστοσελίδας του για κινητές συσκευές, ενώ έχει συνεργαστεί με φορείς από όλον τον κόσμο για να προσφέρει δωρεάν την πρόσβαση στο δίκτυο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: