Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Majel το όνομα της φωνητικής βοηθού της Google;


undefined
Το AndroidandMe εικάζει ότι η απάντηση της Google, στην Siri, θα ακούει στο όνομα Majel, και πως θα κυκλοφορήσει στις αρχές του επόμενου έτους (αν όχι νωρίτερα), με τους μηχανικούς της Google να εργάζονται πυρετωδώς, στο εργαστήριο Χ, πάνω στην νέα εφαρμογή.

Η Majel υποτίθεται ότι είναι η εξέλιξη των φωνητικών εντολών, που αποτελούν μέρος των  Android από την έκδοση 2.1, αλλά επί του παρόντος δεν έχουν την φυσική «συνεννόηση» της Siri, ενώ το ίδιο site υποστηρίζει ότι αρχικά η λειτουργία της Majel θα περιοριστεί αρχικά στην αναζήτηση Google, με τις δυνατότητές του να επεκτείνονται σταδιακά. Το όνομα Majel αποτελεί μια αναφορά στην Majel Barrett-Rodenberry, σύζυγο του δημιουργού του Star Trek, η οποία δάνεισε την φωνή της στον υπολογιστή του διαστημοπλοίου σε όλη τη σειρά.

Την ίδια στιγμή, η Google εξαγοράζει την Clever Sense, την δημιουργό εταιρεία πίσω από την δημοφιλή εφαρμογή Alfred. Η νοημοσύνη της Siri «τροφοδοτείται» από την Yelp, και η πλατφόρμα της Clever Sense θα μπορούσε να βοηθήσει την Google στην ανάπτυξη του φωνητικού βοηθού. Ο Alfred χρησιμοποιεί crowdsourced δεδομένα και «μαθαίνει» τις προσωπικές σας προτιμήσεις ώστε να προτείνει μπαρ, εστιατόρια, κλαμπ που θεωρεί ότι θα σας αρέσουν.

Είναι διαθέσιμος και για τις δύο πλατφόρμες, iOS και Android, αν και είναι λειτουργικός μόνο στις ΗΠΑ για την ώρα. Σε συνδυασμό με την αγορά της Zagat από την Google,νωρίτερα αυτό το έτος, φαίνεται ότι η εταιρεία συγκεντρώνει ένα πλούτο υπηρεσιών τοπικής πληροφόρησης και μένει να δούμε πως θα αξιοποιήσει αυτούς τους πόρους για να ανταγωνιστεί την Yelp με τη Siri στο μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: