Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Η Microsoft λανσάρει το SkyDrive για το iPhone: 25GB δωρεάν Cloud Storage


Μία νέα υπηρεσία cloud storage έκανε την εμφάνισή της για τους χρήστες iPhone και έρχεται να συμπληρώσει την λίστα με τις iCloud, Dropbox, Box, Amazon, μεταξύ άλλων, ενώ αυτή τη φορά έρχεται από τη Microsoft και είναι το SkyDrive.

Από καιρό διαθέσιμο για τις πλατφόρμες Windows και Windows Phone, το SkyDrive προσφέρει τον περισσότερο ελεύθερο χώρο από οποιαδήποτε από τις κύριες υπηρεσίες cloud αποθήκευσης, φθάνοντας τα 25GB. Το Dropbox, συγκριτικά, διαθέτει μόνο δύο gigabytes, το Box προσφέρει πέντε gigabytes δωρεάν, όπως και η Apple μέσα από το iCloud και  η Amazon με το Cloud Drive.

Η κυκλοφορία της πρώτης εφαρμογής SkyDrive για iOS είναι μέρος της σταδιακής παραδοχής της Microsoft ότι, υπάρχουν και πολλοί άνθρωποι που χρησιμοποιούν τα προϊόντα της Apple. Και σε σύγκριση με τον αριθμό των ανθρώπων που χρησιμοποιούν συσκευές Windows Phone, έχουν σαφέστατα το προβάδισμα, προς το παρόν τουλάχιστον. Οπότε γιατί να ανοίξει πόλεμο, αφού μπορεί να ακολουθήσει μία διαφορετική πολιτική, εισχωρώντας στο αντίπαλο στρατόπεδο με δικά της όπλα. Η Microsoft προσφέρει επίσης iOS εφαρμογές για το Hotmail, το Bing, Messenger, Skype και το OneNote, το οποίο είναι πλέον «συγχρονίσιμο» με το SkyDrive.

Το SkyDrive για το iPhone δίνει στους χρήστες όλες τις κανονικές λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένης της πρόσβασης και διαχείρισης των αρχείων που έχουν ήδη μεταφορτωθεί στο σύννεφο, τη δυνατότητα μεταφόρτωσης φωτογραφιών, εγγράφων και βίντεο, τη δημιουργία νέων φακέλων, καθώς και την διαμοίραση αρχείων με άλλους.

Τώρα αν και το SkyDrive είναι λίγο πιο «βασικό» από ό, τι οι άλλες επιλογές, σίγουρα με τον αποθηκευτικό χώρο που προσφέρει το καθιστά πλήρως ανταγωνίσιμο.

Δείτε ένα βίντεο με το SkyDrive εν δράσει:

Δεν υπάρχουν σχόλια: