Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Το Facebook θα δει ένα δισεκατομμύριο χρήστες αυτό το καλοκαίρι;


Και εκεί που κανείς θα πίστευε ότι το δημοφιλέστερο, αλλά και πολυπληθέστερο κοινωνικό δίκτυο, Facebook, είχε φτάσει σε μια οριακή πλέον κριτική μάζα, η εταιρεία μάρκετινγκ, iCrossing, επεξεργάστηκε κάποιους αριθμούς σχετικά με τους ρυθμούς ανάπτυξης αυτού και της δυναμικής του και διαπίστωσε ότι σε περίπτωση που συνεχίσει αυτό, την επεκτατική του πορεία, τότε θα καταφέρει να δει 1 δισεκατομμύριο ενεργούς χρήστες το ερχόμενο καλοκαίρι.

Η εταιρεία σημειώνει ότι το Facebook ανακοίνωσε πρόσφατα ότι απαριθμεί τους 800 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες, επομένως δεν είναι ότι απέχει και πάρα πολύ από το να διαθέτει τελικά το 1/7 του πληθυσμού της Γης κάτω από την ομπρέλα του. Η iCrossing μάλιστα, τοποθετεί την επίτευξη αυτού του αριθμού-ορόσημου κάποια στιγμή τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους.

Η έκθεση υπογραμμίζει επίσης ότι κατά την εξέταση των στοιχείων, από το 2006, το Facebook ενώ αρχικά έμοιαζε να αυξάνεται κατά έναν εκθετικό ρυθμό, σε βάθος χρόνου αποδείχθηκε ότι τελικά περισσότερο ακολουθεί μία γραμμική ανάπτυξη. Η εταιρεία επισημαίνει επίσης ότι ο ρυθμός ανάπτυξης του Facebook είτε έχει επιβραδυνθεί ή σταματήσει εντελώς στις χώρες εκείνες που πρωτο-παρουσιάστηκε, όπως οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά συνεχίζει να μεγαλώνει χάρη στην διαθέσή του σε νέες αγορές, όπως η Ινδία και η Βραζιλία.  Σε σύγκριση με το 49% του πληθυσμού των ΗΠΑ που χρησιμοποιεί το Facebook, για παράδειγμα, μόνο το 3% του πληθυσμού της Ινδίας έχει εγγραφεί, κάτι το οποίο -όπως καταλαβαίνουμε- σημαίνει ότι υπάρχουν πολλά περιθώρια ανάπτυξης ακόμα.

Σίγουρα κάποιος θα μπορούσε να διερωτηθεί αν θα συνεχίσει την επιτυχημένη του πορεία και να κατακτήσει παντελώς το διαδίκτυο, ή αν κάποιο νέο κοινωνικό δίκτυο θα κάνει την εμφάνισή του και θα το εκθρονίσει όπως κάποτε άλλωστε έκανε και αυτό...

Δεν υπάρχουν σχόλια: