Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Vimeo εφαρμογές έρχονται σε Android, Windows Phone και Kindle Fire


Μέχρι πρότινος εφαρμογή για το Vimeo ήταν διαθέσιμη μόνο για τις iOS συσκευές, όμως επιτέλους έρχονται εφαρμογές και για τα  Android, Kindle Fire και τα Windows Phone. Οι εφαρμογές προσφέρουν μία πλήρη εμπειρία του Vimeo, έτσι οι χρήστες θα είναι σε θέση να κάνουν «like», να διαμοιράζονται και να σχολιάζουν, όπως ακριβώς και στην ιστοσελίδα, πέραν φυσικά από τις συνηθισμένες αναζητήσεις και παρακολούθηση βίντεο.

Μέσω μιας δωρεάν λήψης σε οποιαδήποτε συσκευή με Gingerbread ή νεώτερο λειτουργικό, το Vimeo για τα Android θα σας υποδέχεται με ένα πλέγμα βασικών επιλογών όπως δημιουργία, μεταφόρτωση και παρακολούθηση βίντεο.

Το Vimeo έχει επίσης ενσωματώσει και τις επιλογές κοινής χρήσης των Android, ώστε να είστε σε θέση να αποστείλετε ένα βίντεο σε οποιοδήποτε κοινωνικό δίκτυο, για το οποίο έχετε εγκαταστήσει την εφαρμογή του. Τώρα, αν και η ίδια η εφαρμογή δεν απαιτεί να διαθέτετε ένα λογαριασμό στο Vimeo, η εγγραφή και κατ’ επέκταση και η σύνδεσή σας, σας προσφέρει μία ευρεία γκάμα χαρακτηριστικών της υπηρεσίας, όπως σχολιασμού, αποθήκευσης και τοποθέτησης στην λίστα Watch Later.

Για τους χρήστες ταμπλετών με οθόνες 10 ιντσών, η εφαρμογή για τους χρήστες Android, προσφέρει μία πιο βελτιωμένη εμπειρία που ακριβώς εκμεταλλεύεται την μεγαλύτερη οθόνη, κάτι σαν ένα είδος εμπλουτισμένης εφαρμογής αυτής για τα smartphone.
Για τα Windows Phone, το Vimeo θα ακολουθεί το κλασικό στυλ του Metro και θα αποτελεί ίσως την πιο εντυπωσιακή εφαρμογή από όλες της σειράς. Αντί  ο χρήστης να χρειάζεται να αγγίζει (tap) για να μετακινηθεί μέσα στην εφαρμογή, όπως σε Android και iOS, απλά θα σέρνει το δάχτυλό του στις αναζητήσεις, στα προτεινόμενα και στα διάφορα κανάλια.

Σε κάθε οθόνη οι μικρογραφίες διαφέρουν ελαφρά, όπως  στο μέγεθος των χαρακτήρων, και στη διάταξη, έτσι ώστε να μπορείτε να αναγνωρίσετε τη θέση σας στην ιεραρχία του app με μια ματιά. Όπως και με τις iOS και Android, θα μπορείτε και εδώ να τραβήξετε ένα βίντεο και να το μεταφορτώσετε άμεσα μέσω της Vimeo app, ή να ανεβάσετε κάποια που έχετε δημιουργήσει παλιότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: