Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

To Ubuntu έρχεται στα smartphones


undefined
H Canonical είχε δηλώσει πρόσφατα ότι το Ubuntu θα επεκταθεί και στις φορητές συσκευές. Αναγνωρίζοντας όμως ότι αυτό δεν θα μπορέσει να γίνει εν μία νυκτί, ξεκινά τη μετάβαση με μικρά βήματα.
Ανακοίνωσε λοιπόν ότι θα παρουσιάσει στην έκθεση MWC 2012 της Βαρκελώνης το Ubuntu για Android. Ο σχεδιασμός του μάλιστα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς απέχει αρκετά από τις μέχρι τώρα προσεγγίσεις άλλων λειτουργικών για smartphones και tablets.
Tο Ubuntu για Android θα είναι ένα πλήρως λειτουργικό σύστημα Ubuntu το οποίο θα τρέχει παράλληλα με το Android και θα μοιράζεται μαζί του το ίδιο kernel. Αυτό που έχει σημασία όμως είναι ότι το Ubuntu θα βρίσκεται στο προσκήνιο μόνο όταν η χρήση του έχει νόημα για τον χρήστη.
Αλλά σε τι μεταφράζεςται αυτό; Όταν ο χρήστης χρησιμοποιεί τη συσκευή ως smartphone, τότε θα χρησιμοποιεί το Android, χωρίς κάτι διαφορετικό σε σχέση με τα όσα έχει ήδη συνηθίσει. Όταν όμως την τοποθετεί σε dock και τη συνδέει σε οθόνη, πληκτρολόγιο και ποντίκι, τότε το λειτουργικό του θα μετατρέπεται αυτόματα σε Ubuntu.

Δεν υπάρχουν σχόλια: