Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Στροφή των αμερικανών εφήβων στο Twitter


undefined
Μέχρι τώρα το Twitter δεν ήταν κάτι ιδιαίτερα δημοφιλές στους Αμερικανούς εφήβους. Τόσο οι ηλικίες που αποτελούσαν τον κύριο όγκο των χρηστών του, όσο και ο δημόσιος χαρακτήρας του μέσου δεν το έκαναν ιδιαίτερα ελκυστικό στην ομάδα των 12-17.Αυτό φαίνεται να αλλάζει όμως. Η στροφή των μαθητών γυμνασίου και λυκείου στην πλατφόρμα είναι σαφής και ευδιάκριτη.
Ποιοι οι είναι λόγοι που την προκάλεσαν όμως; Απ' ό,τι φαίνεται η τεράστια επέκταση του Facebook. Στην αρχή το Facebook ήταν ένα μέσο δικτύωσης και άμεσης επικοινωνίας με τους φίλους σου. Τι γίνεται όμως όταν γίνονται μέλη στην υπηρεσία εκτός από τους φίλους σου και οι γονείς σου, παππούδες σου, θείοι, οικογενειακοί φίλοι, οι καθηγητές σου και οι γείτονες και μάλιστα σου κάνουν και αιτήματα φιλίας; Αυτομάτως πρέπει να προσέχεις πολύ περισσότερο τι γράφεις, τι λες και τι δημοσιεύεις. 
 
Όπως είναι φυσικό, δεν πρόκειται για πολύ ευχάριστη κατάσταση. Η μόνη λύση λοιπόν είναι να αναζητήσεις κανάλια επικοινωνίας στα οποία όλοι αυτοί δεν έχουν πάει ακόμη. Το Twitter για παράδειγμα του οποίου η χρήση στις ηλικίες αυτές έχει αυξηθεί από 8% σε 16% τον τελευταίο χρόνο. 
 
Όσο για το θέμα της δημοσιότητας η λύση αποδείχτηκε κάτι περισσότερο από εύκολη. Οι περισσότεροι χρησιμοποιούν κλειδωμένα account. Λογαριασμούς δηλαδή των οποίων το περιεχόμενο μπορούν μόνο όσοι έχει επιλέξει ο χρήστης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: