Τετάρτη, 27 Απριλίου 2011

Ανανεωμένο Gtalk Video στο επόμενο Android ως απάντηση στο FacetimeΜπορεί η επικοινωνία μέσω video να υποστηρίζεται ήδη στο Android, αλλά από ό,τι λέγεται, η Google σκοπεύει να παράσχει μια ακόμη πιο ευέλικτη και πλήρη λύση, ως «απάντηση» στο ανταγωνιστικό Facetime της Apple.


Αν και ήδη υπάρχουν λύσεις επικοινωνίας μέσω video στο Android, φήμες θέλουν τη Google να έχει ήδη έτοιμη μια αναβαθμισμένη και πιο ευέλικτη εκδοχή της «επίσημης» σχετικής λύσης της, Gtalk, που θα αποκαλύψει σε περίπου τρεις εβδομάδες, στην εκδήλωση της, io2011.

Η υπάρχουσα έκδοση του Gtalk υποστηρίζει την επικοινωνία μέσω video ανάμεσα σε κατόχους Android, αλλά… ως εκεί. Οι φήμες θέλουν την Google να ενσωματώνει μια ανανεωμένη εκδοχή του Gtalk στην νέα έκδοση του Android-για-κινητά, 2.3.4 (αποτελεί διαφορετική πλατφόρμα από το «Android-για-tablets», Honeycomb, με «κωδικό αριθμό» 3.0). Η νέα αυτή έκδοση θα επιτρέπει και την ολοκλήρωση βιντεοσυνομιλιών με χρήστες της υπηρεσίας Gmail ακόμη και αν αυτοί βρίσκονται στο desktop, ή ίσως ακόμη και αν έχουν άλλα κινητά ή «μη-Google» συσκευές, με βασική προϋπόθεση για τη χρήση της την πρόσβαση στην υπηρεσία Gmail.

Πηγή: Techradar   [via]

Read more: TECH&TECH: Ανανεωμένο Gtalk Video στο επόμενο Android ως απάντηση στο Facetime

Δεν υπάρχουν σχόλια: