Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

«Εξελιγμένο» GPS έρχεται στα προγράμματα περιήγησης στο διαδίκτυο


Σίγουρα θα έχετε πέσει σε κάποιον χάρτη, όταν ψάχνετε κάποιο εστιατόριο ή κάποιο μαγαζί, και ένας ιστότοπος σας την τοποθεσία του πάνω σε αυτόν. Φανταστείτε τώρα ο χάρτης αυτός να μπορούσε πραγματικά να εντοπίσει τη θέση σας και να μπορούσε να σας καθοδηγήσει σε αυτό που ψάχνετε.  Αν και αυτό ήταν ένα παρατραβηγμένο σενάριο πριν από λίγο καιρό,  η εξέλιξη  του HTML5 και οι κινητές συσκευές το καθιστούν πραγματικότητα και αποτελούν ευγενική προσφορά της εταιρεία GPS λογισμικού TeleNav.

Η υπηρεσία, που είναι διαθέσιμη για προγραμματιστές, είναι προγραμματισμένη να λανσαριστεί στις αρχές του 2012, επιτρέποντας στους web-developers, να εγκαταστήσουν το πρόγραμμα πλοήγησης στις σελίδες τους δωρεάν. Αυτό περιλαμβάνει «έγχρωμους κινούμενους χάρτες, ηχητικές κατευθύνσεις, ακόμη και αυτόματη επαναδρομολόγηση, εάν ο οδηγός χάσει μια στροφή», σύμφωνα με την TeleNav. Ο λόγος που επιτρέπονται όλα αυτά πλέον είναι το «μαγικό» HTML5 και όλες οι λειτουργίες που μπορεί να προσφέρει.

Η TeleNav το παρουσιάζει αυτό ως ένα εργαλείο για καταστήματα και υπηρεσίες που θα μπορέσει να προσελκύσει πελάτες: «Με μία γραμμή κώδικα, οι επιχειρήσεις μπορούν να παρέχουν στους πελάτες πρόσβαση με ένα κλικ, φωνητική καθοδήγηση στροφή προς στροφή σε οποιαδήποτε τοποθεσία», δήλωσε ο Σαλ Dhanani, συν-ιδρυτής της εταιρείας.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: